|
|
 |
« Yanıtla #6 : 10 Ekim 2008, 15:54:34 » |
|
Tebrik Ediyorum, Helal olsun diyorum! Şaşırttı beni vadi ekibi, işte tamda böyle bir değişik giriş hayal ediyordum, daha sonra tüm olanlar, belki de polatın gözünden, geriye dönüşlerle anlatılacaktır, Memati'nin şarkısının zurna versiyonu ve Memati gerçekten harika bir performans vermişti şu ana dek, tabiki İskender de Cezaevini yönetir duruma gelmiş, bu da onu suçlu görmeyenlerin ne kadar çok olduğunu gösterir, bu konu gündemde de bir yerlere değiyor, mahkemede konuşurken, sürekli bir savcıyı gösterdiler, ısrarla yüzünü ve ruh halini yansıttılar, zannederim dizide kalacak yeni bir karakter olabilir bu kişi, bakalım polat nerede ve ne durumda, en önemlisi tüm bunlar olurken ihtiyarlar nerede? ben bunun cevabını bekliyorum, umarım bu konuda yine bir mantık hatası olmaz
Gerçekten yazık ya, içim parçalandı, duygusal yoğunluğum had safhada ve bu kadar aciz duruma düşürülmemeliydi kahramanlar, memati, abdulhey, polat bu kadar acı çekmemeliydi, hikmetin ve gönülün ne günahı var? ya erenin? senaristler bunu yapmamalıydı, en hassas noktamıza dokundular, polat dünyaya kafa tutarken bu kadar kayıp vermedi, lider seçtikleri adam ölürken nerede bu ihtiyarlar? nerede gerçek devlet? yok mu bunlara haddini bildirecek polattan başka üç beş vatan evladı? bu soruların cevaplarını istiyorum, umarım mantıklı bir açıklaması gelir bunların, sonuçta polat bizim kahramanımız...
Mematinin sahneleri gerçekten müthişti, arkadaşlarını öyle görünce, içim parçalandı, gözyaşlarıma engel olamadım, ama gerçekten yazık ya, bütün soru işaretlerini tamamladılar, eyvallah, böyle geriye dönüşlerle de iyi olmuş ama yukarıda sorduğum sorular hala geçerli, hiç mi vatan evladı yok, polattan başka vatansever yok? ihtiyarlar neredeler? devleti için, vatanı için, geçmişinden, geleceğinden, bugününden vazgeçen adam nerededir, ne yapar? neden mematiden başka hiç kimse ama hiç kimse bunları araştırmaz, polata sahip çıkmaz, nerede devletin gerçek sahipleri, polattan başka herkes hain mi? senaristler umarım bu konuya bir açıklık getirirler, ben şu anda çok üzgün ve sinirliyim, polat bizim milli kahramanımız, bu hale gelmeyi hak etmedi...
En beğendiğim sahne, iskender ve iki adamın konuştuğu ayrıca da hazerbeyoğlunun komutanla görüştüğü sahneydi, çok dikkat ederseniz, satır aralarında öyle mesajlar vardı ki, vadi açık açık komuta kademesinde, askeriye de, iskender oluşumu içinden olanların terfi beklediğini, bu terfilerin uygulanması için bir takım baskı gruplarının çalıştığını anlattı, gündeme dair mükemmel analizlar.Dönelim diziye kurgusu ve duygusallığı dışında, polat sanırım numara yapmakta, hapları içmiyor ve sürekli piskolejik deli numarası yapıyor ben bunu anladım, istihbaratçılara tiyatro eğitimi de vermişler sanırım, neyse efendim konumuz o değil, belki kudretle görüşen paşa dizide kalıp, aktif rol oynayabilir, tabi iyi karakter olması şartıyla! iyi birileri olsun artık ve tüğm bunlar olurken nerede devletin sahipleri, polattan başka vatansever yok mu? bu soruların cevaplarını istiyorum
Genel bir değerlendirme yaptığımızda, gelecek bölümde olacaklara dair çok az ipucu vardı, zaten zor durumda olan polat ve ekibi iyice yok edildi, Allahtan polat'ın oynadığı oyun ortaya çıktı da en azından polatın karizması sağlam kaldı! Zaten olmayan bir ekipten bu kadar kayıp vermek, yeni takviyelerin olmasının gerekliliğinin en büyük göstergesi.Onun dışında gereksiz muro-çeto yıldırım sahneleri vardı, artık dizide boşu boşuna yer kaplamaya başladılar.Duygusal, yüreklerimizi yakan, müzikleri şahane, bu kadar da olmaz kardeşim dedirten bir bölümdü, Devlete barış getirmek üzere bir adam seçen ihtiyarlar, onu aramıyorlar,sormuyorlar, tüm bunlar olurken ortada yoklar ve herşeyden önemlisi bütün bu olaylar daha önce daha büyük düşmanlar olmasına karşın, ekibin başına gelmedi. Nerede gerçek devlet? polat gibi adamlar yok mu, her tarafı iskender ve ekibi parsellemişken onlar neredeler? bu soruların cevaplarını istiyorum...
|